Over ons

VP Studies is opgericht in 2021 door ons, Lanting Poon en Latrice Venetiaan. Wij zijn al meer dan 6 jaar gespecialiseerd in het geven van bijlessen aan zowel basis- als middelbare scholieren. Het geeft ons voldoening om scholieren te ondersteunen in de vakken waar zij moeite mee hebben. Het mooiste moment is natuurlijk als ze een glimlach op hun gezicht krijgen als zij hun opdrachten begrijpen en hoge cijfers halen. Dat is ook ons uiteindelijke doel! Een blij en gelukkig kind staat gelijk aan blije VP’ers. Maar wie zijn de organisatoren van VP studies precies? Daar kom je meer over te weten op deze pagina. Dit zijn de twee oprichtsters: 

Co-owner Lanting Poon

Mijn naam is Lanting Poon en ik ben een van de oprichtsters van VP studies. Voordat ik met VP studies begon, had ik andere toekomstplannen. Ik ben afgestudeerd met een bachelor Psychologie op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast heb ik daar ook twee masters behaald, namelijk de MSc Arbeid & Organisatiepsychologie en de MSc Onderwijskunde. Met deze brede specialisaties en mijn commerciële werkervaringen (verscheidene promotie en sales studentenbanen) was ik eigenlijk van plan de HR kant op te gaan. Totdat ik erachter kwam hoe leuk het is om kinderen bijles te geven. Ik geef nu al 6 jaar lang individuele bijlessen aan kinderen. Dit werk geeft mij energie en voldoening. Het is erg mooi om te zien hoeveel vooruitgang de kinderen kunnen boeken in een korte tijd en hoeveel waardering ze kunnen hebben voor het werk dat ik lever. 

Het is mij echter wel opgevallen dat veel kinderen tegenwoordig een leerachterstand hebben. Deze leerachterstand heeft met name betrekking op begrijpend lezen en rekenen. Ik vind dat ik hier iets tegen moest gaan doen. Het is niet mogelijk voor mij om dit alleen te doen. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om samen met mijn compagnon Latrice Venetiaan een organisatie op te richten, om op een grootschalige manier de leerachterstand bij de basis- en middelbare scholieren aan te kunnen pakken. Ons idee is om op zoveel mogelijk basis- en middelbare scholen onze groep bijlessen aan te kunnen bieden, na schooltijd (after school lessen). Ons doel is dan ook om de leerachterstand landelijk aan te kunnen pakken. Waarom wij dat willen? Onze kinderen zijn de toekomst. Laten we vooral nu investeren in onze toekomst, voordat het te laat is.

Co-owner Latrice Venetiaan

Mijn naam is Latrice Venetiaan en ik ben de medeoprichtster van VP Studies. Ik heb Sociologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een specialisatie in de richting van Organisatiekunde. Tijdens mijn studie was ik op zoek naar een leuk bijbaantje. Ik heb altijd al een passie gehad in het geven van bijles, dus het was natuurlijk vanzelfsprekend dat ik begon als bijlesdocente. Dit heb ik 7 jaren gedaan en op gegeven moment wist ik gewoon dat ik hier op hoger niveau verder mee moest gaan. Vandaar de oprichting van VP Studies. 

Tijdens mijn ervaring als bijlesdocente heb ik veel geleerd en verschillende soorten leerlingen leren kennen. Het mooie aan het vak is dat jij iemand anders kunt helpen met iets wat diegene moeilijk vindt. Het moment dat een leerling jouw uitleg begrijpt, geeft het een gevoel van voldoening. Persoonlijk vind ik dat elk kind dat moeite heeft met een vak bijles verdient, alleen het is niet voor iedereen financieel haalbaar. Daarom dat VP Studies betaalbare prijzen heeft, zodat elk kind een gelijke kans krijgt om uit te blinken op school!