FAQ (veelgestelde vragen)

Wat is de minimale en maximale groepsgrootte voor de bijlessen op de basis- en middelbare school?

Voor het geven van onze groepsbijlessen dienen er minimaal 6 kinderen in de klas te zitten en maximaal 15. Wij hebben dit maximum gehanteerd, zodat de groep niet te groot wordt. De bijlesdocent(e) moet namelijk elk kind aandacht kunnen geven. 

Krijgen de kinderen genoeg aandacht als ze met minimaal 6 en maximaal 15 medescholieren in een klas zitten?

Zeker. Wij hebben er bewust voor gekozen om de klassen klein te houden, zodat alle leerlingen voldoende aandacht krijgen. Doordat we de scholieren met elkaar in één klas plaatsen, kunnen wij interactieve lessen verzorgen waarbij zij elkaar ook kunnen motiveren. Merkt de bijlesdocent(e) op dat er één of meerdere leerlingen de les verstoren dan is hij of zij bevoegd om de leerling weg te sturen.

Worden de betalingen vooraf of achteraf de bijlessen gedaan?

De betalingen voor de bijlessen worden altijd vooraf gedaan. Op het moment dat u een keuze voor een bijlespakket heeft gemaakt kunt u ons toestemming geven om het bedrag automatisch te incasseren.

Welke coronamaatregelen hanteren jullie precies?

Wij zorgen ervoor dat het klaslokaal precies zo ingericht is, dat de coronamaatregelen worden gehanteerd. Bij binnenkomst dienen de leerlingen verplicht hun handen te desinfecteren. De tafels waar zij aan zitten hebben een afstand van 1,5 meter en er wordt opgelet dat zij zo min mogelijk fysiek contact hebben. Op het moment dat een leerling verkoudheidsverschijnselen heeft, dan dient hij of zij zich verplicht af te melden voor de bijles. De gezondheid van iedereen die op dat moment aanwezig is, is zeer belangrijk. 

Geven jullie naast Nederlands, Engels, Begrijpend lezen, Taal en Rekenen ook nog andere bijlessen?

Nee, momenteel geven wij alleen bijles in de bovenstaande vakken wegens ons specialisme hierin. Het is mogelijk dat hierin nog verandering komt. Daarvoor kunt u het beste onze website en social media in de gaten houden.

Op welke manier wordt de ontwikkeling van de scholieren gemeten?

Voordat wij beginnen met de bijles dienen te leerlingen eerst een test te maken om hun niveau in de vakken aan te tonen. Deze test verzorgen wij zelf. Na de uitslag bespreken wij de resultaten met de docent(en) van de school, omdat hij of zij de leerlingen natuurlijk het beste kent. Afhankelijk van de duur van de bijlessen nemen wij op de helft van het bijlestraject nogmaals een test af om te kijken of er vooruitgang is. Mocht de leerling zich hebben aangemeld voor een bijles van 4 weken, dan wordt er alleen aan het begin en aan het einde een test afgenomen. 

Kan ik bij VP Studies werken als ik geen achtergrond heb in het geven van bijles?

Het is mogelijk om te solliciteren voor één van onze functies, ook al heb je geen achtergrond in het geven van bijles of in het onderwijs over het algemeen. Wij vinden het belangrijk dat jij leergierig, gemotiveerd en flexibel bent. Daarnaast moet jij het leuk vinden om een ander te helpen. Stuur ons jouw cv en motivatiebrief en wij zullen met jou in gesprek gaan over de mogelijkheden die wij bij VP Studies hebben!

Kan ik ook groepsbijlessen van VP Studies aanvragen als de school zich buiten de regio Rijnmond bevindt?

Op dit moment bieden wij onze diensten alleen aan in de regio Rijnmond. Woont u buiten de regio Rijnmond? En wilt u alsnog graag gebruik maken van de groepsbijlessen van VP Studies, dan kunt u ons gerust een e-mail sturen naar info@vpstudies.nl. Wij zullen intern bespreken welke alternatieve mogelijkheden we wellicht aan kunnen bieden.